dilluns, 15 de juliol del 2024

1es Jornades Muntanya més que Natura 2024

 



Per anar fent via de cara al mes de setembre, us presentem el programa de les 1es Jornades Muntanya més que Natura 2024.


El Bruc està ubicat a l’entorn natural del massís de Montserrat. La seva història i el seu present estan lligats a la muntanya de formes molt diverses.

La muntanya ocupa una posició central en el sentiment col·lectiu de la identitat cultural, històrica, religiosa i política catalana.  També ha estat un espai que ha viscut confrontacions bèl·liques i desastres que ens van ferir profundament.

 

Des de la biblioteca Verge de Montserrat proposem iniciar el cicle Muntanya més que Natura per identificar quines son les formes contemporànies de viure la muntanya i la natura. Amb aquest projecte volem impulsar un espai de trobada cultural que sigui transversal per fomentar la comunicació entre les diferents vides que s’han donat i es donen actualment a la muntanya. Des d’aquesta perspectiva, ens interessa crear diàlegs entre aquestes mirades: la muntanya com a indret natural, com a espai espiritual i religiós, com lloc d’activitats de lleure i esportives, com a símbol polític i cultural, com a espai d’activitats econòmiques, com a indret d’activitats esotèriques i com a paratge a protegir.

 

Si acceptem que n’hi ha moltes muntanyes, i acceptem també que les diferents activitats i vivències interactuen, ens interessa fomentar el diàleg entre aquestes mirades i vivències que transiten per la nostre cultura personal i comunitària.


Preneu bona nota de les dates i reserveu-vos aquests dies a l'agenda!!