dilluns, 11 de maig del 2020

Tal dia com avui... fa 50 anys de la biblioteca.

El 18 d'agost de 1969, la Diputació de Barcelona ratificava el suport per la creació de la biblioteca Verge de Montserrat. La nova biblioteca seria filial de la biblioteca popular d'Esparreguera, i per tant depenia directament d'aquesta.

Fins la seva inauguració el 8 de maig de 1970, va haver-hi un procés col·laboratiu i participatiu de moltes persones del municipi, fent que sens dubte, esdevingués en un projecte il·lusionant pel poble. 



A l'acte inaugural van assistir el president de la Diputació Josep Maria Müller i Abadal, l'Abat de Montserrat Cassià Maria Just, l'alcalde Emili Muntané i el mossèn Joan Fuster, a més dels veïns i veïnes del municipi.








La biblioteca ha tingut tres emplaçaments que donen fortalesa a la seva trajectòria. Inicialment, s'ubicà a la planta baixa del Casal Familiar. Quan l'ajuntament va adquirir l'edifici Can Casas, la biblioteca va passar a ubicar-se a la primera planta d'aquest edifici a l'any 1985. 







Finalment, el 21 de novembre de 1992 es va instal·lar definitivament a la planta baixa de Can Casas, a la zona dels antics cups on s'elaborava el vi, a on es troba situada actualment.  


Des de que es va rebre al 1969 l'acceptació del projecte fins ara, han passat 50 anys. Temps en que la biblioteca ha treballat amb perseverança en la seva tasca de donar un servei de qualitat i dedicació als seus usuaris.